منوی دسته بندی

از قدرت عادت ها برای بهتر کردن زندگی‌تان استفاده کنید!

قدرت عادت ها
زمان مطالعه: 2 دقیقه

قدرت عادت ها

قدرت عادت‌ها را دست کم نگیرید. اگر بدانید که عادت‌ها در زندگی روزمره ما چه تاثیری خواهند داشت، شوکه خواهید شد. پس در این مقاله با ما همراه باشید.

برای این که یک عادت بد را از بین ببریم باید یک عادت خوب را جایگزین آن کنیم. اما چطور این کار را انجام دهیم؟ 

1) برای شروع، از عادت‌های کوچکی شروع کنید که به زحمت و تلاش زیادی نیاز نداشته باشند:

مثلا شما میخواید وزن‌تان را کم کنید یا برای حفظ سلامتی‌تان، ورزش کردن را شروع کنید. اگر آدمی نیستید که معمولا بیرون بروید، هدفتان پیاده‌روی 20 دقیقه‌ای در خیابان نباشد. می‌توانید از 5 الی 7 دقیقه برای ورزش کردن شروع کنید؛ حتی با نصب برنامه‌ای روی گوشی‌تان و انجام دادن آن در خانه می‌تواند شروع خوبی باشد. به شرط اینکه به خودتان قول دهید آن را هرروز انجام دهید. یا مثلا از استرس رنج می‌برید یا میخواهید آرامش درون‌تان را پرورش دهید. تصمیم می‌گیرید مدیتیشن کنید. در این صورت لازم نیست یک دفعه 10 دقیقه یا یک ربع مدیتیشن کنید. با 2 دقیقه یا 5 دقیقه شروع کنید. در این مقاله درباره‌ی مدیتیشن به صورت مفصل صحبت کرده‌ایم.

2) عادت‌هایی را انتخاب کنید که در راستای اهداف بلند مدت‌تان باشند:

میخواهید روانشناس خوبی شوید؟ یا در حوزه رشته‌تان قوی‌تر عمل کنید؟ پس با روزی یک ربع یا 10 دقیقه کتاب خواندن شروع کنید. هرچند برای هرکس متفاوت است. کسی که به خواندن متون عادت دارد، می‌تواند هدف بزرگ‌تری برای خود انتخاب کند.

3) عادت‌های بدتان را حذف کنید:

برای انجام این کار، باید به وسوسه‌هایتان غلبه کنید. تا حد امکان شرایط انجام آن را سخت کنید. مثلا می‌خواهید از اینستاگرام کمتر استفاده کنید. آن را در آخرین صفحه‌ی گوشی‌تان ببرید یا حتی در پوشه‌ای که در آن برنامه‌هایی ست با استفاده‌ی کم؛ حتی پیشنهاد می‌کنم آن را مخفی کنید تا دنبال آن نروید. یا میخواید کمتر از آن استفاده کنید، برای خودتان آلارم بگذارید که فقط 15 دقیقه در روز از آن استفاده کنید. بهترین راه‌حل این است که در خودتان را مجبور کنید در زمان‌هایی که می‌خواهید استراحت کنید، از آن استفاده کنید. مثلا درس‌تان تمام شده و نیاز دارید کمی تفریح کنید. این کار کم کم ذهن‌تان را برنامه‌ریزی می‌کند و آرام آرام به عادت تبدیل می‌شود.

4) خودتان را مجبور نکنید!

هدف از ساختن عادت‌های سازنده، این است که از مسیری که طی می‌کنیم، لذت ببریم. اگر قرار باشد مدام نگران این باشیم که: من امروز به اندازه‌ی کافی پیاده‌روی نکرده‌ام یا کتاب نخوانده‌ام، احتمال زیاد کمال‌طلبی منفی داریم. برای اینکه درباره‌ی کمال‌طلبی منفی بیشتر بدانید، به شما این اپیزود از پادکست ناجی را پیشنهاد می‌کنم. بعداز گوش دادن آن، متوجه شدم که بسیار کمال‌گرا هستم و باید خودم را تغییر دهم. به هرچیزی که هستم قانع باشم و خودم را کافی بدانم.

امیدوارم این مطلب تا حد زیادی به ساختن عادت‌ها در خودتان، کمک کرده باشد.

 

زهرا سادات هاشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *