دیزاین سیستم چیست ؟

دیزاین سیستم چیست ؟
در مبحث UX /UI چیزی به اسم دیزاین سیستم وجود دارد. دیزاین سیستم همانطور که از اسم اش پیداست، در پروسه طراحی و دیزاین نظم ایجاد میکند. اما چرا ما در محصول و پروداکت خود به دیزاین سیستم نیازمندیم؟
دو چیز تعریف کننده دیزاین سیستم هاست: کارایی و سازگاری
کارایی: به جای دیزاین تکراری و طراحی دوباره و دوبارهی یک چیز، دیزاین سیستم به طراحان و توسعهدهندگان این امکان را میدهند تا از اجزاء استفاده مجدد کنند و در نتیجه کارایی را افزایش دهند.
سازگاری: دیزاین سیستمها مجموعه ای از اصول و قوانین را برای ساخت اجزا محصول معرفی می کنند. ایجاد طراحی ثابت در پلتفرم های مختلف بسیار سادهتر میکند.
حالا چه چیزی باعث میشود ما به دیزاین سیستم ها رو بیاوریم؟
احساس نیاز:
دیزاین سیستمها تمام چیزی هستند که در طراحی محصول یا پروداکت دیزاین به آن نیاز داریم.(البته میدانید که این یک مبالغه است!). ما به دیزاین سیستمها نیاز داریم چون به تمام روند کاری ما یک نظم ثابت و عمیق میدهند.
فواید زیادی دارد:
دیزاین سیستمها سرعت و بازدهی ما را در پروسه طراحی افزایش میدهند. به ما این فرصت را میدهند تا دوباره روی دیزاین خود فکر کرده و اگر اشتباهی در پروسه به وجود آمده است، آن را به سریع ترین روش ممکن حل و به دست کاربران برسانیم.
دیزاین سیستمها زبان محصول هستند:
مبالغه نیست اگر بگوییم الفبای دیزاین، اتمیک دیزاین و زبان آن دیزاین سیستم است. درواقع ریتمی که به طراحی ما میدهند، کمک میکند در پروسهی دیزاین غرق شویم و بتوانیم به راحتی محصول و پروداکت خود را تولید کنیم.
وجود کامپوننتها در دیزاین سیستم:
کامپوننت در واقع عضوی ضروری در دیزاین است که با وجود آنها، ما اجزای تکرار شونده را به صورت کنترل شدهای در محصول خود میگنجانیم. برای مثال من دکمه “تایید” را طراحی کردم. به هر دلیلی میخواهم متنم را تغییربدهم. اما این دکمه را در هزاران جا در محصولم گذاشتهام. آیا باید تمام طراحی ام را به صورت دستی و دانه دانه تغییر بدهم؟ خیر. کامپوننتها دستتان را باز میگذارند و میتوانید به راحتی با ایجاد تغییر دلخواه، آن جز را در سراسر محصول خود تغییر دهید. درمورد آن بیشتر در اینجا بخوانید.
اگر به این موضوع علاقهمند بودید، این مقاله را نیز بخوانید:
پروسه طراحی تجربه کاربری (UX Design)